THE PINK STONES – YOU KNOW WHO

Artiest info
Website
facebook
Label: Normaltown Records
distr.: V2 Benelux

‘The Pink Stones‘ is een zeskoppige Amerikaanse country- en ‘Southern Rock’-groep uit Athens, Georgia die geformeerd werd rond zanger, songschrijver en multi-instrumentalist Hunter Pinkston. In de lente van 2021 mocht ik hun debuutplaat “Introducing …The Pink Stones” voor ‘Rootstime’ recenseren. De andere bandleden zijn momenteel pianist-organist Neil Golden, bassist Adam Wayton, gitarist Logan Brammer, pedal steelgitarist John Neff (ex-lid van ‘Drive-By Truckers’) en drummer Gideon Johnston.

Nu hebben ‘The Pink Stones’ een opvolger voor die debuutplaat opgenomen en eind juni wereldwijd uitgebracht onder de titel “You Know Who” met daarop elf nummers die Hunter Pinkston allemaal heeft gecomponeerd en met de hulp van zijn bandleden op vlot in het gehoor liggende country- en Americana-muziek heeft gezet.

Voor twee nummers hebben ze in de studio bijstand gekregen van andere muzikanten: zo speelt de country- en rock’n’roll-groep ‘Teddy And The Rough Riders’ uit Nashville, Tennessee mee op het nummer “Who’s Laughing Now?” en zingt de eveneens in Nashville wonende countryzangeres en songschrijfster Nikki Lane met Hunter Pinkston mee op het knappe countryrockende duet “Baby, I’m Still Right Here (With You)”. Beide songs kunt u ter kennismaking met ‘The Pink Stones’ beluisteren op de hieronder toegevoegde video’s.

Zelf beweert Hunter Pinkston dat hun muziek een mix is van country, rock, soul en gospel en ook zijn aandacht voor catchy melodieën valt op bij de beluistering van deze elf nummers op “You Know Who”. Zoals bijvoorbeeld in de two-step openingstrack “Roses & Poppies” dat lekker walst als een Iers of Schots dronkemanslied of in het meezingbare hoempapa-nummer “Where We Have To Stay” en het catchy “Rich Rudy”. Pas in de drie countryballads-tearjerkers “No Rain, No Flowers”, “Moving On (Without You)” en “Someone You Can’t Move” gaat het vrolijke tempo dat we in de meeste tracks van dit album hebben gehoord voor enige tijd sterk naar beneden.

Onze favoriete song op deze plaat is “Time’s Standing Still” waarin een trage rocksound gemengd wordt met een walstempo en ook slotnummer “Stoned & Alone” kan op onze volledige goedkeuring rekenen. Deze twee nummers doen ons denken aan de zang, de sound en de songs van de Texaanse countryrocker Garrett T. Capps. Het album “You Know Who” is een heel knappe tweede plaat van ‘The Pink Stones’ die ons doen uitkijken naar wat er in de toekomst nog allemaal zal volgen.

(valsam)